Brodeeraus

Brodeeraus on laadukas tapa toteuttaa logo huppareihin, collegepaitoihin ja tekstiileihin. Meiltä saat laadukkaat brodeeraukset vaatteisiin. Ota yhteyttä, niin tarjoamme teille mainostekstiilit kustomoituna toivomallasi brodeerauksella!

Mitä on brodeeraus?

Konekirjonta eli brodeeraus tarkoittaa menetelmää, jolla ompelukoneen tavoin, mutta brodeerauskoneella ommellaan esimerkiksi logo vaatteeseen tai muuhun tuotteeseen.

Brodeeraukset toteutetaan brodeerauskoneella, joka on ammattikäyttöön suunnattu laite, jolla saadaan brodeerattua kuviot, tekstit, nimet, numerot, kirjaimet ja logot tekstiileihin. Brodeeraus ammattimaisesti tehtynä on tyylikäs, ylellisen näköinen ja erittäin kestävä tapa yksilöidä mainostuotteita.

Meiltä saat collegepaidat ja hupparit brodeerauksella laadukkaasti toteutettuna!

Tukikangas auttaa brodeerauksen säilyttämään muotonsa

Brodeerausten tekemisessä käytetään aina tukikangasta, joka auttaa brodeeratun logon säilyttämään muotonsa. Tukikankaan pystyt näkemään brodeeratun logon nurjalla puolella. Tämä on hyvä pitää mielessä, kun valitaan mihin kohtaan halutaan tehdä brodeeraus. Esimerkiksi hupparin huppuun ei ole suositeltavaa tehdä brodeerausta, koska tukikangas näkyy hupun sisäpuolen kankaassa ja se ei ole erityisen tyylikästä. Tämän takia esimerkiksi monissa mainostakeissa on vetoketju, josta päästään vuoren sisään tekemän brodeeraukset, jolloin tukikangas ei näy ollenkaan.

Brodeerauslangat ovat kestäviä

Brodeerauslangat ovat useimmiten valmistettu viskoosista. Viskoosilanka on hillityn tyylikkästi kiiltävää lankaa, jota käytetään lähes kaikkien tuotteiden brodeeraamiseen, paitsi tiettyihin työvaatteisiin, joita pestään klooripesulla pesulassa. Klooripesua vaativiin työvaatteisiin valitaan polyesterista valmistettu lanka. Polyesterilanka on hinnaltaan viskoosia edullisempi. Edullisen hinnan takia polyestserilangalla tehtyjä brodeerauksia näkee tietyissä ulkomailta tilatuissa tuotteissa. 

Brodeerauslanka on erittäin kestävää ja se ei kulu eikä haalistu pesussa.

Langoista löytyy logosi värit ja tikkien suuntauksella voidaan tehostaa brodeerauksen yksityiskohtia

Brodeerauksessa käytettäviä lankoja on tarjolla sadoissa eri väreissä. Brodeeraus sopii erinomaisesti logojen toteuttamiseen mainosvaatteisiin. Lankojen laajan värimaailman ansiosta brodeerattavan logon värit saadaan vastaamaan yrityksen graafisessa ohjeistuksessa määrättyjä logon pantone (pms) värejä. Tarkkojen pantone värien lisäksi brodeerauslangan eli tikkien suuntauksella voidaan tehostaa logon yksityiskohtia. Näin saadaan brodeeratusta logosta erittäin näyttävän näköinen. Tikkien suuntaamiseen lisäksi logosta voidaan tehdä kolmiulotteisen näköinen 3D kohokuvio brodeerauksella.

Applikointi: brodeerauksen ja kankaan yhdistelmä

Applikoinnissa käytetään kankaan ja brodeerauksen yhdistelmää. Applikoinnilla voidaan brodeerata logo, jossa osa siitä on kangasta. Yksi helpommin ymmärrettävä esimerkki on tietyt jääkiekkopaidat, joissa kirjainten ja numero-osion ulkoreunukset ovat brodeerattuja ja keskellä näkyy kangasta. Applikaatiota voidaan hyödyntää suurikokoisissa brodeerauksissa, joissa voidaan säästää kallisarvoista brodeerauslankaa, käyttämällä kangasta täytteenä. Applikaatio soveltuu logoihin, joissa on paljon yhtenäistä pinta-aluetta. Mikäli haluat huomiota herättävän applikoinnin, voidaan kankaan sijasta valita esimerkiksi heijastavaa materiaalia, joihin tehdään brodeeraus. Suhteellisen suurikokoiset kirjaimet saadaan myös näyttämään paidoissa ja huppareissa todella hienolta. Applikaatio ei sovellu erityisen pienten logojen toteuttamiseen.

 

Brodeerattu merkki

Brodeerauksella voidaan myös toteuttaa brodeerattuja kangasmerkkejä, jotka ommellaan tuotteeseen kiinni.

Brodeerausohjelma on avain loistavaan brodeerausjälkeen tai sen epäonnistumiseen

Brodeerausohjelma pitää tehdä ennen, kuin aloitetaan tuotteiden brodeeraukset. Brodeerausohjelman ”ohjeiden” mukaan brodeerauskone brodeeraa logon tekstiileihin. Nykyään lähes kaikki käyttävät tietokonekäyttöisiä digitointiohjelmia, jotka piirtävät valmiiksi brodeerauksen. Pienen hienosäädön jälkeen on sinulla on valmis brodeerausohjelma. Tällä tavalla tehty brodeerausohjelma on useimmille riittävän hyvä, mutta vahinkoja sattuu ja brodeerauksen laatu ei aina olekaan aivan sitä, mitä asiakas on odottanut. Tietokoneohjelmaan sataprosenttinen luottaminen ei aina ole kannattavaa, koska vihremarginaali on suurempi kuin ns. ”käsintehdyllä” brodeerausohjelmalla. Suomessa on vain harva brodeeraaja kuka hallitsee tämän manuaalisen ohjelman teon jalon taidon. Ammattimainen brodeerausohjelman tekijä on suurin syy, miksi brodeeraus näyttää erityisen hyvältä. Ammattimaisen brodeerausohjelman tekemisessä saattaa kestää jopa useita tunteja ja tästä syystä se on arvokkaampi kuin digitointiohjelmalla pikaisesti luotu ohjelma. Meidän brodeerausohjelmien tekijä on yksi suomen parhaista ellei paras. Mikäli hinta on teille tärkein kriteeri, voit tilata meiltä myös edullisella digitointiohjelmalla tehdyn brodeerauksen ja silloin säästät rahaa, mutta brodeerauksen jälki ei ehkä ole yhtä täydellistä.

 

Brodeerausohjelmasta maksat vain kerran, ellei brodeerauksen kokoa muuteta seuraavaan tilaukseen

Teidän on hyvä tietää, että brodeerausohjelma tehdään ainoastaan yhden kerran, eli se on kertakustannus. Seuraavalla kerralla tilatessasi tuotteita samalla brodeerauksella, et joudu maksamaan ns. ”aloituskustannusta”. Mikäli logon kokoa muutetaan seuraavaan tilaukseen, niin silloin kyseisestä muutostyöstä veloitetaan pieni summa.

 

 

Mitkä asiat vaikuttavat brodeerausjälkeen?

Moni asia vaikuttaa siihen, kuinka hieno brodeerauksesta tulee, mutta voimme mainita muutaman esimerkin: brodeerausohjelma ja tuote / tekstiili, jota brodeerataan. Brodeerausohjelmasta voit lukea yllä olevasta tekstistä, joten keskitymme siihen toiseen, eli tekstiiliin. Brodeeraus saadaan näyttämään parhaalta, kun brodeerattavan tekstiilin pinta on sileä, ilman epätasaisuuksia. Kaikki saumat ja epätasaisuudet saattavat luoda vaikutelman, että brodeeraus on huonolaatuinen. Itse brodeerausohjelmassa ei mahdollisesti ole vikaa, vaan kyse voi olla materiaalissa. Hupparit ja collgepaidat eivät tuota ongelmia brodeerauksen suhteen, joten niihin brodeeraus sopii erittäin hyvin.

 

Käyttökohteet: Mitä voidaan brodeerata?

Brodeeraus soveltuu parhaiten materiaaleille, jotka pystytään kiinnittämään (pingottamaan) brodeerauskehykseen. Kehyksellä pingotetaan eli kiristetään / venytetään brodeerattava kangas tiukaksi siten, että se pitää kankaan tukevasti paikallaan brodeerauskoneessa. Hyviä materiaaleja brodeerattavaksi ovat tekstiilit ja muut pehmeät materiaalit, jotka brodeerausneula pystyy lävistämään. Tuotteet, joihin brodeeraus soveltuu erinomaisesti ovat esimerkiksi hupparit, collegepaidat, pikeepaidat, t-paidat, lippikset, pipot, takit, kauluspaidat, housut, shortsit, laukut, reput, pyyhkeet, sukat, nahkatuotteet jne.

Tiesitkö, että meiltä voit tilata kaikkia edellä mainittuja mainostuotteita? Tällä sivustolla esittelemme vain huppareita ja collegepaitoja, mutta valikoimasta löytyy kaikki mainosvaatteet ja liikelahjat, mitä markkinoilta löytyy. Kysy lisätietoja!

 

Mitä ei voi brodeerata?

Tietyt materiaalit ovat epäsoveliaita brodeerattavaksi, kuten esimerkiksi metalli ja muut kovat tuotteet. Brodeerausneulan pitää pystyä puhkoa materiaalin läpi. Toinen asia, missä brodeeraus ei ole erityisen hyvä, on erittäin pienet tai todella ohuet yksityiskohdat. Materiaalin pitää myös olla sovelias pingotettavaksi tai muuten sitä ei voida brodeerata.

 

Brodeerauksen vahvuudet

  • Laadukas ja kestävä: brodeeraus ei haalistu eikä kulu ajan myötä pois, vaan pysyy hyvännäköisenä koko vaatteen elinkaaren ajan
  • Moniväriset logot eivät nosta brodeerauksen hintaa.

 

Brodeerauksen hinta

Brodeeraukseen hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat:

  • Brodeerausohjelma
  • Tikkien määrä: kuinka paljon brodeerauslankaa käytetään logon brodeeraamiseen. Eli mitä suurempi on brodeerattava logo, sitä arvokkaampi on hinta
  • Tilausmäärä: brodeerattavien tuotteiden määrällä on jonkin verran vaikutusta brodeeraushintaan, jos tilausmäärä on suuri.

Tarkan hinnan brodeeraukselle saat, kun lähetät meille kuvan logosta ja kerrot, kuinka suurena haluat sen vaatteeseen. Ilmoita koko senttimetreissä (cm).

 

Tiedostomuoto: aineisto-ohjeet:

Toimita meille logoaineisto mieluiten mahdollisimman laadukkaana. Paras tiedostomuoto on vektorigrafiikka. Vektorit ovat tavallisesti .eps, .ai, .pdf -päätteisiä tiedostoja. Vektorien laatu ei kärsi, vaikka logon kokoa skaalaa. Kuvatiedostot (jpg ja png) kelpaavat myös, mutta niiden olisi hyvä olla tarkkoja, eli korkealla resolutiolla (vähintää 300 dpi). Lähetä meille kuva logosta sähköpostitse, niin kerromme, kelpaako se brodeerattavaksi. 

Asemointi: Suositummat kohdat sijoittaa brodeeraus huppareihin ja collegepaitoihin

Alla olevista kuvista näet suosituimmat kohdat toteuttaa brodeeraus huppareihin ja collegepaitoihin. Brodeeraus voidaan sijoittaa collegepaidassa tai hupparissa mm. seuraaviin paikkoihin:

  • etupuolelle oikean tai vasemman rinnan puolelle
  • selkään
  • oikeaan tai vasempaan hihaan
  • paidan etupuolelle keskelle rintaan.
brodeeraus hupparin vasemman rinnan kohdalla
brodeeraus hupparin selässä
brodeeraus paidan vasemmassa hihassa
brodeeraus paidan keskellä rinnassa

Brodeeraus vai painatus?

Saatat miettiä, millä menetelmällä logosi kannattaa kustomoida huppareihin tai collegepaitoihin: brodeerauksella vai painatuksella? Paras tekniikkaa riippuu logon yksityiskohdasta, koosta, teidän budjetista sekä monesta muusta tekijästä. Suosituin painatusmenetelmä on silkkipainatus. Nämä ovat kaksi suosituinta ja mielestämme parasta tapaa brändätä tuotteisiin logo. Otathan yhteyttä, niin suosittelemme teille parasta tapaa kustomoida logosi toivomaasi vaatteeseen.

 

Katso alla video, jossa esitellään brodeerausta. Huom. kyseinen video ei ole meidän Suomen brodeeraamosta, vaan videon on tehnyt eräs yhteistyökumppanimme. Haluatko tietää lisää brodeerauksesta? Ota yhteyttä / kysy lisätietoja!

Osoite

Metsänneidonkuja 6

02130 Espoo

Ota yhteyttä

Tel +358 (0) 20 7107470

info@hupparipainatus.fi

Palvelemme teitä

Ma-Pe 9.00 – 16.30