Silkkipaino (seripaino) - Silkkipainatus

Silkkipainatus on suosittu collegepaitojen ja huppareiden painatusmenetelmä.
silkkipainatus

Mitä on silkkipainatus?

Silkkipainatus (silkkipaino / seripaino) on suosittu tekstiilien painatusmenetelmä, jolla painetaan yksi väri kerralla kehyksen seulan läpi tekstiilin pintaan. Painokuva on valotettu seulakankaalle, joka päästää painoväriä ainoastaan painokuvan kohdasta läpi.

Silkki sana viittaa siihen, että aikanaan seulakangas valmistettiin silkistä. Nykyään seulakankaat valmistetaan pääsääntöisesti polyesteristä.

Silkkipainon vahvuudet:

  • Kestävät ja laadukkaat painatukset
  • Painatus voidaan toteuttaa tarkoilla pantone väreillä (pms), esim. vastaamaan logon värejä
  • Edullinen suuremmissa painatusmäärissä.

Collegepaitojen ja huppareiden painatukset useimmiten toteutetaan seripaino-tekniikalla.

 

Silkkipainokaruselli

Silkkipainokaruselli on painokone, jolla saadaan nopeutettua ja tehostettua painatusten tekoa. Silkkipainokaruselleissa on tilaa noin 4-12 seulakehykselle, riippuen karusellin koosta. Kevyempään käyttöön suunnatuissa manuaalisissa karuselleissa on useimmiten tilaa 2-4 seulakehykselle, kun taas ammattikäyttöön paremmin soveltuvissa automaattisissa karuselleissa on tilaa noin 6-12 seulakehykselle. Kehyksien määrä vaikuttaa suoraan siihen, kuinka monta painoväriä voidaan painattaa yhdelle tuotteelle.

 

Tavallisesti silkkipainolla voidaan toteuttaa painatuksia 5 värillä värillisiin tekstiileihin ja valkoisiin vaatteisiin 6 värillä. Silloin on kyseessä 6-värinen silkkipainokaruselli.

 

Muut silkkipaino laitteet

Laadukkaan silkkipainatuksen tekoon tarvitset karusellin lisäksi muita laitteita ja tarvikkeita. Sen jälkeen kun hupparin tai paidan painatus on tehty karusellissa, seuraavaksi vaatteet menevät uuniin, joka viimeistelee printin pysyvyyden. Eli printti kuumennetaan ja kuivatetaan uunissa. Uunin ja karusellin lisäksi tarvitset muita laitteita sekä tarvikkeita, joita emme käsittele. Kysy meiltä lisätietoja, jos haluat tietää lisää silkkipainatuksesta.

 

Silkkipainatus hinta

Silkkipainatuksen hintaan vaikuttaa kolme asiaa:

  1. Tilausmäärä: painettavien tuotteiden määrä eli kuinka monta tuotetta painetaan samalla painokuviolla.
  2. Painovärien määrä: jokainen painoväri maksaa ja tämän takia on edullisempaa tehdä printit yhdellä painovärillä kuin moniväripainatuksena.
  3. Painettavan vaatteen väri: valkoinen tekstiili on edullisempi painaa kuin värillinen vaate, koska se ei vaadi pohjaväriä painatuksen laadun takaamiseksi. Värillinen vaate tarvitsee valkoisen pohjavärin, jolla varmistetaan, että painatuksesta tulee laadukas ja printin värit näyttävät juuri siltä miltä pitää.

 

 

Alla näkyvällä videolla esitellään tarkemmin, mitä on silkkipaino. Kuten videolla huomaat, että kyseinen painotekniikka soveltuu tekstiilien lisäksi monien muiden tuotteiden painattamiseen, esim. mainoslahjat ja liikelahjat. Videokuva ei ole meidän Suomen tekstiilipainosta, vaan se on erään yhteistyökumppanimme tekemä video.

Tiestithän, että tarjoamme myös muita logon kustomointimenetelmiä ja yksi suosittu tapa toteuttaa logo vaatteseen on brodeeraus. Lue lisää.

Osoite

Metsänneidonkuja 6

02130 Espoo

Ota yhteyttä

Tel +358 (0) 20 7107470

info@hupparipainatus.fi

Palvelemme teitä

Ma-Pe 9.00 – 16.30