Lämpösiirtopainatus

Lämpösiirtopainatus tarkoittaa menetelmää, jossa lämpöprässin avulla logo tai muu painatus kiinnitetään tekstiiliin / tuotteeseen. Lämpösiirtopainatuksesta käytetään myös termejä siirtokuvapainatus tai kuumasiirtopainatus. Kyseinen painomenetelmä soveltuu hyvin pieniin tuotantomääriin ja sellaisille materiaaleille, joihin ei esimerkiksi silkkipainatus onnistu. 

Digitulostettu lämpösiirtopainatus

Digitulostetulla lämpösiirtopainatuksella tarkoitetaan ammattitasoisella printterillä painettua vinyylikalvoa. Kalvo on valkoinen ja sen päälle tulostetaan printti CMYK -väreillä, ammattikäyttöön tarkoitetulla tulostimella. Useimmiten tulostimessa on leikkuri, joka leikkaan kuvan tai logon oikean muotoiseksi. Tulostuksen ja muotoon leikkaamisen jälkeen logo prässätään kiinni tuotteeseen. Tällä painotekniikalla voidaan luoda monivärisiä printtejä.

 

Yksivärinen lämpösiirtopainatus: läpivärjätty lämpösiirtokalvo

Lämpösiirtokalvoja on saatava kymmenissä useissa väreissä. Niitä käytetään yksiväristen painatusten tekemiseen, koska kalvon päälle ei tehdä tulostimella painatusta. Eli kalvon väri määrää painatusvärin. Kalvo leikataan leikkurilla oikeaan muotoon ja sen jälkeen lämpöprässillä kuumennetaan kiinni tuotteeseen. Tämä painomenetelmä edellyttää, että logossa on riittävän selkeät yksityiskohdat, jotka pystytään leikkaamaan leikkurilla. Läpivärjätty vinyylikalvo kestää hyvin kulutusta, eikä logo haalistu yhtä nopeasti verrattuna digitulostettuun lämpösiirtopainatukseen. Nimikointi eli nimen painatus huppariin ja collegepaitaan voidaan toteuttaa yksivärisellä lämpösiirtokalvolla.

 

Silkkipainettu siirtokuva

Silkkipainetulla siirtokuvapainatuksella tarkoitetaan menetelmää, jossa ensin kuva tai logo painetaan perinteisellä silkkipainatuksella arkille ja sen jälkeen lämpöprässillä prässätään kiinni tekstiiliin / tuotteeseen. Tätä silkkipainotekniikkaa käytetään silloin, kuin perinteinen silkkipainatus ei ole mahdollista toteuttaa. Tämä soveltuu niille tuotteille, joita ei voida asettaa silkkipainokarusellin palettiin kiinni.

 

Kuumasiirtopainatuksen lisäksi suosittuja logon toteutusmenetelmiä ovat silkkipainatus ja brodeeraus.

 

 

 

 

 

Alla olevassa videossa esitellään, mitä on lämpösiirtopainatus. Huom. kyseinen video ei ole meidän Suomen painotalosta, vaan sen on tehnyt yhteistyökumppanimme. 

Osoite

Metsänneidonkuja 6

02130 Espoo

Ota yhteyttä

Tel +358 (0) 20 7107470

info@hupparipainatus.fi

Palvelemme teitä

Ma-Pe 9.00 – 16.30